Luchtwassers - Agro Consult


Onze producten zijn te verkrijgen voor DE VARKENSHOUDERIJ, PLUIMVEEHOUDERIJ EN VLEESKALVERHOUDERIJ.
 
CHEMISCHE WASSER
 
Reductie gebaseerd op:    2NH3      +      H2SO4 => (NH4)2 SO4
Ammoniak + Zwavelzuur => Ammonium Sulfaat
Chemische luchtwasser
 
De tekening hierboven laat de doorsnede zien van de luchtwasser. Vervuilde stallucht komt de luchtwasser binnen aan de voorkant. Terwijl de stallucht door de luchtwasser gaat wordt ammoniak, stof en/of geur verwijderd. In de wasser bevindt zich een wasserpakket dat bestaat uit een open kunststof (PP) structuur met een groot specifiek oppervlak. Dit grote oppervlak geeft de vervuilde stallucht de tijd om voldoende contact te maken met het water dat middels verfijnde sproeiers aan de boven en zijn en voorkant het systeem binnenkomt. Schone lucht verlaat de luchtwasser aan de achterkant via een opening (lichte pijlen).
 
MET EEN CHEMISCHE WASSER KAN NAAR KEUZE 70% OF 95% REDUCTIE WORDEN GEHAALD. DE AAC WASSERS KUNNEN ZONDER VEEL EXTRA KOSTEN WORDEN OMGEVORMD VAN 70% NAAR 95% OF OMGEKEERD
 
* Wettelijke bepalingen inzake spuiwater en mestverwerkingscertificaten.
 
BIOLOGISCHE WASSER
 
De ammoniakuitstoot wordt beperkt door de ventilatielucht te behandelen in een biologisch luchtwassysteem. Dit systeem bestaat uit een kolom met vulmateriaal, waarover continu wasvloeistof wordt gesproeid. Bij passage van de ventilatielucht door het luchtwassysteem wordt de ammoniak afgevangen in de wasvloeistof, waarna de gereinigde ventilatielucht het systeem verlaat. Middels bacteriën die zich op het vulmateriaal en in de wasvloeistof bevinden, wordt de ammoniak vervolgens omgezet in nitriet en/of nitraat.
 
* Wettelijke bepalingen inzake spuiwater
 
COMBI WASSER
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Luchtwasser pks
 
website by visual